Solide en betrouwbaar

Nationale Borg bestaat sinds 1893 en is sinds 2019 onderdeel van Liberty Mutual Insurance Group, dat in 1912 is opgericht en gevestigd is in Boston, Massachusetts. Liberty Mutual is de vijfde grootste schadeverzekeraar ter wereld en het 75ste bedrijf op de Fortune 100 lijst van grootste Amerikaanse bedrijven op basis van premie-inkomsten in 2018. Per ultimo 2018 had Liberty Mutual totale inkomsten van $ 41.6 miljard.

Liberty Mutual heeft ongeveer 50.000 medewerkers in 30 landen over de hele wereld en het biedt een breed scala aan verzekeringsproducten en -diensten aan, waaronder auto- en brandverzekeringen voor particulieren, allerlei bedrijfsverzekeringen, waaronder arbeidsongeschiktheid en aansprakelijkheid, en borgtochten.

Terwijl bij de betreffende toezichthouders nog een procedure over de overdracht van onze garantie-portefeuille door AmTrust International Underwriters DAC (AIU DAC) aan Liberty Mutual Insurance Europe SE (LMIE), blijven wij garanties stellen voor rekening van AIU DAC, dat een A- rating heeft van A.M. Best. Intussen worden al die garanties voor 100% herverzekerd door LMIE, dat een A (Strong) rating heeft van Standard & Poor’s.
Zodra de toezichthouders hun goedkeuring hebben verleend aan de overdracht – naar verwachting in het voorjaar van 2020 – zullen alle bestaande garanties worden overgedragen aan LMIE en vanaf dat moment zullen wij ook nieuwe garanties afgeven namens LMIE, zodat al onze garanties een A rating van Standard & Poor’s zullen hebben.

Samenwerking

Wij hebben toegang tot een wereldwijd netwerk van buitenlandse correspondenten, als lid van de International Credit and Surety Association (ICISA), de Panamerican Surety Association (PASA) en van de Surety and Fidelity Association of America (SFAA). Daarnaast werken wij met verschillende banken samen om u overal ter wereld van dienst te kunnen zijn.