NATIONALE BORG-MAATSCHAPPIJ FUSEERT EN WORDT NATIONALE BORG

december 30, 2017 1:48 pm

125 JAAR BETROUWBAARHEID TREKT DE WIJDE WERELD IN.

Sinds 125 jaar verzorgt Nationale Borg de bankgaranties voor vele bedrijven in Nederland en België. Al die tijd werkten wij succesvol op eigen kracht, binnen onze eigen strikte grenzen. Toch vonden we dat nu het moment was gekomen om over onze grenzen heen te kijken én ze te verleggen. De chaotische en snelle zakenwereld kan immers wel wat rust en vertrouwen van Nationale Borg gebruiken.

NATIONALE BORG IS NOW PART OF THE AMTRUST NETWORK.

Daarom is Nationale Borg in 2016 onderdeel geworden van het internationale netwerk van AmTrust Financial Services en kunnen nu ook bedrijven buiten Nederland en België kennismaken met ons product; een garantie, niet op basis van kapitaalbeslag, maar puur op basis van vertrouwen. AmTrust Financial Services groep is een Amerikaanse verzekeringsgroep met een notering aan de New Yorkse NASDAQ.

Op 29 december 2017, enkele dagen voor het bedrijf aan zijn 126e boekjaar zou beginnen, is NV Nationale Borg-Maatschappij door een fusie opgegaan in AmTrust International Underwriters DAC (AIU), een verzekeringmaatschappij, gevestigd in Dublin, Ierland, die net als NBM onderdeel uitmaakt van de AmTrust Financial Services groep. De fusie tussen NBM en AIU zal beide ondernemingen synergievoordelen opleveren. Denk aan een sterke vereenvoudiging van de bedrijfsvoering en meer efficiëntie, inclusief effectiever kapitaalbeheer. De Nederlandse en Belgische vestigingen van Nationale Borg-Maatschappij gaan verder als branchekantoren van AIU DAC met als handelsnaam Nationale Borg.

ALLES WORDT ANDERS, MAAR EIGENLIJK VERANDERT ER NIKS.

Wat verandert er voor u als relatie? Eigenlijk helemaal niets. Wij blijven u dezelfde persoonlijke service bieden, zoals Nationale Borg dat al 125 jaar doet. De fusie zal niet van invloed zijn op de algemene voorwaarden van uw garantiefaciliteiten. Dat is evenmin het geval voor de daarin opgenomen voorwaarden of voor actieve borgtochten en garanties. De fusie is uiteraard goedgekeurd door de toezichthouders in Nederland, Ierland en België.

Go to archive